WERKWIJZE

Structuur en creativiteit

Door elke opdracht volgens een vaste structuur te benaderen en altijd ruimte overlatend voor creativiteit en nieuwe denkwijzes maakt dat niet alleen de klant tevreden is, maar ook het gehele team vol overtuiging achter een project staat. Het spreekt voor zich dat onze kunststof spuitgietmatrijzen van gewenste kwaliteit zijn. Daarom werkt VR Moulds met garantie op de geleverde producten.

 

DUTCH MOULD MAKING

De behandeling van een offerteaanvraag gebeurt binnen 3 werkdagen, in spoedgevallen kan binnen 24 uur een offerte worden geleverd. De opgave van de levertijd is de tijd tussen de vrijgave van de layout-tekening tot aan het tijdstip van de FOT (First Out Tool).

Bij de eerste layout-tekeningen geven wij advies over het product, te weten:

 • De lossingshoeken.

 • De aanspuitposities

 • De ontluchtingsproblemen.

 • De uitwerpposities.

 • De delingen van het product.

 • De te verwachte inval.

Indien de klant niet precies weet hoe het nieuwe product eruit moet gaan zien, nemen wij ook deel in:

 • Product-ontwikkeling.

 • Product-optimalisatie.

PROJECT MANAGEMENT

De begeleiding van het productieproces in China verloopt planmatig. Als de opdracht volgt, maken wij binnen 3 werkdagen de eerste layout-tekeningen, waarna de klant eventuele wijzigingen kan aangeven. De aanpassingen van de layout-tekeningen gebeurt binnen 2 werkdagen. Daarna kunnen de layout-tekeningen vrijgegeven worden voor de productie van de spuitgietmatrijzen. De klant wordt d.m.v. een wekelijkse planning op de hoogte gehouden van de voortgang inclusief foto’s van de voortgang  in de productie.

De eerste proefspuiting gebeurt voor, of op de afgesproken FOT-datum. Binnen 4 werkdagen na de FOT worden de samples bij de klant afgeleverd inclusief:

 • De bijbehorende meetrapporten m.b.t. de producten.

 • De spuitgietmachine-instellingen waarmee gespoten is.

 • Een film van de werkende matrijs op de spuitgietmachine.

Alle gegevens en beelden zijn dan goed te beoordelen. Na vrijgave van de klant wordt de matrijs verzonden. De prijs is altijd inclusief de uitklaring, transport per boot en de inklaring; het traject duurt standaard ongeveer 5 weken. Op verzoek van de klant kunnen de spuitgietmatrijzen ook per lucht- of treinvracht worden ingevoerd, deze zijn  dan inclusief het uit- en inklaren na 1 week gearriveerd.

Als op korte termijn eerste exemplaren nodig zijn, met name voor beurzen, demonstraties en eerste leveringen, bestaat de mogelijkheid om een 0-serie te maken met de nieuwe matrijzen, in de fabriek waar deze gebouwd zijn. Deze 0-serie kan dan binnen 1 week worden geleverd. Op deze manier brengt een eerste 0-serie maar weinig extra kosten met zich mee, waardoor het transport van de spuitgietmatrijzen per boot, na het maken van de 0-serie, geen bijzondere haast meer heeft.

AFTER SALES SERVICE

VRMoulds werkt met Nederlandse garantie en Nederlandse after sales service. De garanties van de spuitgietmatrijzen liggen bij ons van tevoren vast.

De binnengekomen spuitgietmatrijzen worden eerst bij onze service afdeling afgeleverd. Elke binnengekomen matrijs wordt, voordat deze naar onze klant wordt verzonden, intern bij VR Moulds B.V. volledig gedemonteerd, gereinigd en conform de “VR Moulds checklist” gecontroleerd. Vervolgens gaan de spuitgietmatrijzen naar de klant en kunnen meteen geplaatst worden op de spuitgietmachines.

Indien het op prijs gesteld wordt, zijn wij aanwezig bij het opstarten van de nieuwe spuitgietmatrijzen. In geval van wijzigingen aan het nieuwe product, kan deze na de levering tevens ondergebracht worden bij onze service afdeling.

Op de VR Moulds spuitgietmatrijzen geldt het Nederlands recht.
N.B. : VR Moulds is geen handelsonderneming.